Mnogi od nas sanjaju da imaju raskošan penthaus poput onih iz fimova. Penthaus je stan koji zauzima najviši sprat neke stambene zgrade te tako korisnicima osim soba pruža na raspolaganju i krov sa dodatnim sadržajem. Po pravilu se smatra luksuznim, tačnije najluksuznijim delom zgrade namenjen za stanovanje i uživanje najbogatijim stanarima koji na njega mogu postaviti vrtove, bazene, čak i minijaturna igrališta za sportove. U svom današnjem obliku nastali su u SAD-u, u periodu koji karakteriše opšti porast blagostanja, kada se veliki broj stanovnika velikih gradova naglo obogatio, a takve građevine predstavljale idealan način da se razmeću svojim luksuzom ili organizuju raskošne zabave.


Na Menhetnu je penthaus postao pokazatelj bogatstva i moći, simbol gotovo mitskog nivoa raskošnog življenja njegovog vlasnika. Ove bujne promene  počele su se pojavljivati 1920-ih, podudarajući se sa istorijskim usponom nebodera. Dok su zgrade puzale ka nebu, snalažljivi su trgovali u svojim gradskim kućama u korist prebivališta na najvišem spratu, gde su svetlost i gradski vidici bili u izobilju. Zahvaljujući mnoštvu novih dešavanja, Nju Jork se sada može pohvaliti nekim od  vrhunskih penthausa koje su mogli zamisliti, a mnoge su i kreirali najbolje svetske arhitekte i dizajneri. U nastavku možete pogledati neke od najvelelepnijih.

                                       

 

                                       https___blogs-images.forbes.com_amydobson_files_2018_12_RenzoTerrace-1200x675


178 Madison Avenue  $98 Million

Rasprostranjen na poslednjih  pet spratova čuvene 172 Medison kule koju je projektovao Karl Fišer, pored Empire State Building-a, ovaj zapanjujući penthaus prostire se gotovo na 20.000 kvadratnih metara i sadrži 11 spavaćih soba i 14 kupatila. Pored dnevnog boravka sa trostrukom visinom, jedna od privilegija je i privatni bazen na krovu i više od 3.500 kvadratnih metara spoljnih terasa.


                                                    top


 

Kao što smo ranije spomenili ovako raskošni stanovi gotovo uvek u sklopu svog bogatog sadržaja imaju i bazen sa kojeg se proteže fantastičan pogled na ostatak grada ili okean, a što je nabitnije omogućuje maksimalnu privatnost zbog svoje visine. Kad smo kod privatnosti još jedna od bitnih stavki je što kod ovakvih stanova uvek imate lift kojem samo vi imate pristup i vodi isključivo do vašeg stana pa je susret sa ostalim stanarima lak za izbeći.

 

 

 

                                                                                                                    ku

 

 

                                                                                                                                 bate

 

 

 

Ponuda - Novi Sad

 

Iako još uvek ne može da stane rame uz rame sa svetskim predvodnicima, Novi Sad i te kako ima da ponudi mnoštvo luksuznih nekretnina. Što se tiče cene ona dosta varira u zavisnosti od same kvadrature, najviše od lokacije a neretko i od faze izgradnje u kojoj je stan. Nije redak slučaj da se klijenti odlučuju za kupovinu stana u početnoj fazi izgradnje što im pruža ogromnu privilegiju da mogu sami da osmisle izgled svog budućeg stambenog prostora, raspored prostorja a samim tim i da biraju kvalitet i dizajn same opreme. U poslednje vreme zastupljena je izgradnja višespratnica na čijem se vrhu mogu naći najlepši penthausi ne samo u gradu nego i čitavoj Srbiji. Čest je slučaj da su njihovi vlasnici poznate ličnosti baš iz razloga privatnosti koju ovakva nekretnina pruža. Prostran i svetao dnevni boravak, velike sobe koje imaju svoja kupatila sa džakuzijem, garderoberi, privatni lift koji vodi direktno iz stana do podzemne garaže, bazen na krovu, staklena bašta ili velelepni vrt sa kog se proteže pogled na ceo grad  koji nema cenu, samo su neki od benefita u kojima uživaju vlasnici penthausa u Novom Sadu.

 

                                PENTHAUS- SOCIJALNO

                                                     PENTHAUS - CENTAR

 

                                                                                                                               PENTHAUS-CENTAR

Komentari

Ljiljana
2019-09-03 21:09:37

Hvala na lepom tekstu o Penthausu.

Drago nam je što Vam se dopada i što ste odvojili vreme da nam to i napišete.

Upišite komentar

Pretraga nekretnina po šifri