Kako prodati nekretninu ?
Večita dilema za one koji prodaju nekretninu , kako to brzo i dobro uraditi.Ponekad prodavci naprave i neke greške u samom startu , a posle je put do realizacije još teži i dugotrajniji.
                     
                                                   unnamed

 Koraci pri prodaji nekretnina..

Prvo i osnovno je pripremiti dokumentaciju za prodaju, jer nije dovoljno samo imati dobru nekretninu.Moramo se pozabaviti uređenjem i pripremom za prodaju.Višak nameštaja ukloniti , izbaciti sve ono što ne treba , skloniti sve što može pokvariti prvi , vizuelni utisak.Počistiti i dodati detalje kako bi fotografije bile što bolje.Sledeće je odrediti pravu cenu , tj.odrediti realnu tržišnu vrednost nekretnine.Vrlo često vlasnici neće da se posavetuju sa stručnim licima(agentima) koja bi to bila realna cena za prodaju. .Jedan od načina određivanja je istraživanje tržišta, odnosno cene nekretnina iz Vašeg komšiluka ili istog dela grada, koje su sa jedne strane već prodate, a sa druge strane se i dalje oglašavaju kod nas ili negdje drugde na internetu. Bitno je doneti odluku da li ćete prodavati ili i prodati nekretninu.Cena nekretnine bilo bi poželjno da bude nešto malo veća od one ispod koje nikako nebi prodali .Pregovori su nešto što se duboko usadilo kod našeg naroda, pa prosto se od njih očekuje čudo .Kako bi se to čudo desilo, tu razliku u ceni ostavljamo.                               unnamed_1

                       

Kada dobijete realnu ponudu , ne treba dugo odugovlačiti sa odlukom ,jer kupcima svakako Vaša nekretnina nije jedina opcija. 
Nakon sklapanja dogovora o prodaji nekretnine sa kupcem, na redu je potpisivanje Predugovora koji sadrži osnovne odredbe svih detalja vezanih za kupoprodaju. Tada na red dolazi i novčana nadoknada(“kapara”) kao dokaz kupca o ozbiljnosti. Ta kapara može da iznosi do 10% ukupne cene nekretnine.

Sledeći korak je potpisivanje ugovora i overa kod notara,iseljavanje iz nekretnine ,plaćanje svih pristiglih računa, predaja ključeva i jedno zajedničko piće kao kruna dobro obavljenog posla.

                                       images_13                        unnamed_2           Agencija od poverenja

Upišite komentar

Pretraga nekretnina po šifri