Duplex, potkrovlja i njihove prednosti

                                                   
                        potkrovlje_041
                                                

Šta je to duplex stan? Termin duplex najčešće koriste agenti prodaje, preciznije, to je stan na dva nivoa koji su povezani stepeništem.

Potkrovljem nazivamo deo stambenog objekta koji se nalazi na poslednjoj etaži koji je namenjen stanovanju. Potkrovlja datiraju od polovine 19. veka a prvi stanari su im bili umetnici koji su ih sređivali po svom ukusu i često ih adaptirali u svoj atelje, jer su potkrovlja bila idealno rešenje za njihova velika umetnička dela.

                                                             

                                    DUPLEX SOCIJALNO

                                                   


                                                          DUPLEX BULEVAR EVROPE

 

 

Finansijske prednosti

Najtraženiji stanovi gde je ujedno i cena kvadrata najskuplja jesu oni na redovnim etažama. Najveća prednost dupleksa i stanova u potkrovlju jeste što na lokaciji koju želite možete proći jeftinije jer cena ume da bude niža od prosečne cene kvadrata i do 20 odsto.  To uopšte nije zanemarljivo kad pogledate da možete uštedeti desetinu, pa i više hiljada evra koje možete uložiti u opremanje stana, novi auto, neko lepo putovanje ili već nešto po vašem odabiru.

Kako su dupleksi i potkrovlja na najvišim etažama u stambenim objektima veliku ulogu u ceni ima postojanje ili nepostojanje lifta što može da podigne ili pak obori cenu, pogotovo ako se radi o višespratnicama, što nije slučaj za zgrade sa tri sprata gde je to od manje važnosti.

                                                                                                           

 

                                                                                                                                 

                                                         DUPLEX GRBAVICA

 

 

Prednosti života


                                                      61190334_1013620008828060_1060047539820036096_n

Kod odabira stambenog prostora važno je znati kakve mogućnosti nudi tržište i tako dobiti najadekvatnje informacije u skladu sa našim potrebama. Dupleksi i potkrovlja  sa svim svojim karakteristikama su vrlo moderna opcija za stanovanje. Moderno ili ne, život u potkrovlju ima mnogo dobrih strana  i prednosti koje vam mogu pomoći u donošenju odluke o izboru stambenog prostora.

Jedna od najvećih prednosti je svakako ta što ljudi sa manje novca mogu priuštiti sebi stan na boljoj lokaciji koju bi inače morali da plate dosta skuplje. Potkrovlja imaju mnogo prirodnog svetla s obzirom na to da se nalaze na najvišem mestu zgrade, stoga možete biti privilegovani tako što ćete imati stan okupan prirodnom svetlošću. Često dupleksi i potkrovlja imaju velike i lepe terase gde možete uživati sa prijateljima, čitati u miru, sunčati se, napraviti sebi zelenu oazu iako živite u urbanom delu grada ili u letnjim noćima posmatrati zvezdano nebo . Ovakvi stanovi svakako imaju prelepe poglede na grad i okruženje što svakako zavisi od orijentisanosti. Takođe je velika prednost i veća privatnost i mir koji nudi ovakva vrsta stambenog prostora zbog manjeg prometa ljudi.

 

 

 

                                                                                                              

 


                         DUPLEX NOVA DETELINARA


   

Stepenište dupleksa

Unutrašnje stepenice su obavezan deo stanova na više nivoa. Uglavnom se pravi od betona i presvučeno je pločicama ili obloženo drvetom. Naknadno se može redizajnirati tako da se uklapa sa ostalim delom nameštaja. Takođe osim drveta stepeničte može biti napravljeno  i od stakla  gde se posebna pažnja obraća na sigurnost, pa se tako rade testovi opterečenja gde se proverava maksimalna izržljivost svakog stepenika. Unutrašnje stepenice obično zauzimaju veliki prostor ali kada se sve to planski izvodi to ne mora uvek biti slučaj. Mogu biti veoma interesantnog oblika i gazišta u koje je ugrađeno diskretno osvetljenje.

 

                                                                                                                                          led-traka-gaziste1-600x396
                                       DUPLEX CENTAR                                       


Saveti za uređenje

Svakako da je uređenje doma vrlo individualna stvar za svakoga od nas. Koliko god da se potkrovlja činila zahtevnijim za uređenje od stanova na redovnim eažama, toliko pružaju veću slobodu i kreativnost prilikom uređenja istih. Sve ono što bi eventualno na prvi pogled delovalo kao otežavajuća okolnost možete vrlo lako pretvoriti u prednost. Neki od naših predloga je da koristite belu ili neke svetle boje kako biste dobili na vizuelnom povećanju prostora. Nameštaj po meri je takođe bitan faktor koji vam štedi prostor.


                                                                     20-ideja-za-uređenje-terase-9

                                          

Komentari

Olivera
2019-09-03 22:24:45

Pozdrav,

interesuje me koliko treba da prođe kada kupim nekretninu da bi računi stizali na moje ime?

Kada ste kupili stan,  računi za informatiku, utrošenu električnu energiju i telefon neće automatski preći na Vaše ime, već će i dalje glasiti na prethodnog vlasnika.


 Potrebno je nakon overe ugovora, sa kopijom istog i kopijom lične karte  , otići u  JKP „Informatika“, elektrodistribuciju i kod operatera fiksne telefonije ( ukoliko postoji priključak), i podneti molbu za promenu imena korisnika.

Viktor
2019-09-03 22:19:59

Da li se vise isplati kupiti dupleks stan sa kosinama ili stan na poslednjem spratu ispod ploce . Pozdrav.

Poštovani ,

Cene su niže  kod takvih stanova, pa su samim tim interesantne za kupovinu .Što se tiče toga šta je bolje svakako treba imati  više informacija kako bi napravili poređenje.
Svakako nam se javite rado ćemo vam pomoći u izboru nekretnine.
                     

Upišite komentar

Pretraga nekretnina po šifri