JEDNOIPOSOBAN STAN  NOVI SAD

 
 
 
Jednoiposoban stan je stan koji po svojoj strukturi poseduje ulazni deo , prostor za pripremanje hrane ( kuhinja ) , dnevnu sobu ,spavaću sobu , kupatilo i ponekad terasu.Prema postojećim normativima kvadratura jednoiposobnih stanova trebala bi da bude 40m2minimalna , dok u praksi to nije slučaj.Često se po novim planovima za projektovanje stambenih zgrada jednoiposobni stanovi uklapaju u kvadraturu između 30-40m2.
                   
 
                                      images_7         

                        Da se vratimo u prošlost kada je  jednoiposobni stan u Novom Sadu imao  minimalnu kvadraturu sobe  oko 12-20m2, dok nam sada realna slika daje podatak da se soba meri kvadraturom izmedju 7 - 10m2.

                                                              

                       images_8
-Delovi grada koji obilujiu ovakvim tipovima jednoiposobnih stanova sa veličinom sobe 7-10m2  su: Grbavica, Nova Detelinara, Bulevar Patrijarha Pavla, Telep... 

jednoiposobni stanovi:Grbavica, Nova Detelinara, Bulevar Patrijarha Pavla, Telep


-Stare strukture jednoiposobnih stanova u Novom Sadu sa većom spavaćom sobom uglavnom su locirani na: Limanu 1, Limanu 2, Limanu 3, Limanu 4, Novom Naselju, Staroj Detelinari, oko Železničke stanice...


Jenoiposobni stanovi :Limanu 1, Limanu 2, Limanu 3, Limanu 4, Novom Naselju, Staroj Detelinari, oko Železničke stanice...

 

 


-Iz ove naše priče o jednoiposobnim stanovima u Novom Sadu bitno je istaći da stanovi sa veličinom sobe koje imaju malo m2  novije su gradnje, a stanovi koji su strukturno jednoiposobni a imaju veliku kvadraturu pripadaju periodima gradnje do devedesetih godina.
-Na funkionalnost jednoiposobnih stanova ne utiče samo kvadratura već i funkcionalnost samih prostorija i koliko je iskorišćen prostor.


                                    images_9
- Jednoiposobni stanovi u Novom Sadu su stanovi koji su izuzetno traženi, bez obzira na manju kvadraturu, jer odvojena soba pruža sasvim zadovoljavajuće uslove za život u odnosu na jednosobne i garsonjere.
-Zbog nefunkcionalnosti velikih jednosobnih stanova u Novom Sadu, veliki je broj renoviran i prepravljen u jednoiposobne. Potražnja za jednoiposobnim stanovima je sve veća.


- Stanove ove strukture uglavnom kupuju mladi bračni parovi, jer ovi stanovi u početku zadovoljavaju životne potrebe, čak i ako u međuvremenu dođe prinova.
                                                                                                                                     

Jednoiposobni stanovi Novi Sad                            

                           images_11                  


-Jednoiposobne stanove u Novom Sadu kupuju i rodjitelji za decu koja dolaze da studiraju, jer novac uložen u stan rešava godine plaćanja kirije. Uvek postoji mogućnost vraćanja uloženog, prodajom stana.Vrlo često se desi, da mladi studenti, po završetku studija odluče da svoj život nastave u Novom Sadu, kao gradu koji pruža velike mogućnosti.

                                           Ponuda stanova Novi Sad


- Jednoiposobne stanove u Novom Sadu kupuju i stariji ljudi, koji su prodali svoj veliki stan ili kuću. Godinama se gubi fizička i novčana mogućnost za održavanje velikih nekretnina, a i manji troškovi za grejanje, struju i komunalije znatno olakšavaju život kada su  nekretnine u pitanju.


                             images_12

Upišite komentar

Pretraga nekretnina po šifri